LOPENDE PROJECTEN.

(Citaat Hoogleraar langdurige zorg en dementie Anne-Mei The).

Hoe gaat de samenleving dan om met ouderen?

 

"In onze maatschappij sta je als je jong, dynamisch, mooi en economisch zelfredzaam bent, in het middelpunt. Als je ouder en kwetsbaarder wordt of cognitief niet helemaal mee kunt komen, in een verpleeghuis zit of verstandelijk gehandicapt bent, word je tot de marges van het bestaan verbannen. We vinden oude mensen - cru gezegd - nutteloos, duur, niet interessant en behandelen ze kinderlijk. Het gevaar is dat als je als oudere voortdurend met dat beeld wordt geconfronteerd, je jezelf op een gegeven moment zo gaat zien.'”

 

DE OUDERE IN ZIJN OF HAAR EIGEN OMGEVING
 

Met behulp van een tot fotoserie op expositie en in het boek samengebrachte beelden wil ik laten zien dat de ouderen onder ons nog vol in het leven staan. Ik wil ze een plek geven zodat ze niet vergeten worden. Zeker in deze tijd waarin alles snel lijkt te moeten gaan. Ze zijn namelijk niet nutteloos, duur of on interessant.

 

 

 

 

 

 

 

Door deze ouderen te portretteren wil ik ze een soort van podium geven, ze weer in het middelpunt zetten. Dit door de “buitenwereld” aan de hand van foto's genomen in eigen woning of kamer een soort van inkijk in hun leven te geven. Ik wil laten zien dat ze er nog zijn, vol in het leven staan en er gewoonweg nog toe doen.

 

Tevens wil ik aandacht vragen voor de mogelijke eenzaamheid waarmee deze groep mensen bij gebrek aan netwerk geconfronteerd wordt.

Een deel van de beelden zal uiteindelijk als serie op een expositie en/of in een boek worden gepresenteerd.

Aangezien het een langlopend project is, ben ik nog 

steeds op zoek naar "modellen".

Dus ken je een ouder iemand (liefst met leeftijd boven 80

jaar) welke bereid is om model te staan, stuur dan mail

aan frankweren@gmail.com. Bij voorbaat dank!

 

 

© 2019 werenfotografie 

  • Flickr Social Icon
  • Facebook Classic